Blog

AM DAT PE MAIL

“-Eu mi-am facut treaba, le-am trimis pe mail colegilor tot ce aveau nevoie!” | Aurel Turbatu (4000+) | Pulse | LinkedIn

“-Eu mi-am facut treaba, le-am trimis pe mail colegilor tot ce aveau nevoie!” – zise angajatul zelos intr-o discutie in care nu intelegeam de ce oamenii continuau sa isi faca treaba intr-un mod gresit. Desi il modificasem cu cateva luni in urma si informarile ajunsesera la toti, multi inca aplicau vechile instructiuni.

Convingerea majoritatii este ca, trimitand pe mail o informare catre colegi, aceasta va ajunge direct in mintea acestora, va modifica comportamente si va propaga instant schimbarea. Iar cand omul va avea de rezolvat ceva in noul mod de lucru, acesta isi va aminti cu siguranta ca, in urma cu cateva saptamani/luni, au fost ceva modificari pe care le-a primit pe mail.

“-Eu mi-am facut treaba, nimeni nu poate spune ca nu i-am informat. Mi-au si confirmat pe mail ca au primit!”.  - Sunt acoperit, nimeni nu imi poate reprosa nimic. Atat doar, ca acei oameni primeau zilnic N informari, nu doar de la mine. Pe multe nici nu mai apucau sa le deschida, daramite sa le parcurga, inteleaga si asimileze.

Pentru ~80% dintre activitatile zilnice repetitive utilizam cam 20% din totalitatea informatiilor tip instructiune cu care suntem suntem “bombardati” pe mail ori la care avem acces. Aceste 20%, din cauza rutinei ori importantei, le asimilam rapid. Cu restul de 80% dintre informatiile primite nu dorim sa ne umplem memoria, le vom cauta ulterior.

Cand insa vine vorba de o activitate cu repetivitate scazuta, avem de parcurs “jungla” informationala a mail-ului ori a unui sistem organizat de cele mai multe ori arborescent. Informatia de care am eu nevoie sa imi fac bine treaba se gaseste in restul de 80% , intr-o frunza a acestui “arbore informational”. O gasesc abia dupa ce am ales si parcurs cateva ramuri printre mail-uri, foldere ori in vreun intranet arborescent plin de informatii nerelevante pentru rolul meu. Dupa ce am irosit timp pretios in care puteam face bani pentru companie si implicit pentru mine.

De ce sa nu oferim un instrument eficient prin care cei ce produc valoare sa aiba acces la informatia relevanta in functie de fiecare rol si de activitatile derulate? De ce sa nu castigam timp pretios pentru ei ori pentru noi? De ce sa nu propagam rapid si eficient schimbarile? De ce sa nu fiu un manager constient de acestea?

Mesajul trimis pe mail anterior avea o mica greseala, am revenit cu versiunea buna” a 3 a oara

 

Oferim sisteme de intranet operational care ajuta companiile sa devina mai flexibile si mai eficiente

Contact

  str. Alexandru Vlahuta, nr 6, sect 3, 031023, Bucuresti

 (+4) 021.317.51.00

office @ zen-it.ro

Cod unic de inregistrare RO15872962

Numar de inregistrare la Registrul Comertului J40/14780/2003