Blog

SPATIUL DE LUCRU CARE TE AJUTA SA MUNCESTI

Spatiul de lucru care te ajuta sa mucesti  este un mediu de lucru care sustine productivitatea ta, performanta, actiunile evolutive, creativitatea si starea de aha.
 
In liteartura ZEN exista o poveste care spune ca starea de zen este atunci cand râul te ajuta sa-l inoti si dealul te ajuta sa-l urci. Este o stare in care mediul tau te sustine in ceea ce faci.

Similar, viziunea Spatiului de lucru digital este pentru Digital workspace arhitects de la zen-it Spatiul de lucru care te ajuta sa muncesti. Este un mediu de lucru care sustine productivitatea ta, performanta, actiunile evolutive, creativitatea si starea de aha.

Inconjurat de instrumentele de lucru ale Intranetului organizatie tale ar trebui sa ai mereu sentimentul ca poti face orice sa evolueze, ca poti imbunatatii orice proces, ca iti poti realiza toate obiectivele fara stress.

Stare ta naturala cand arhitectura spatiului de lucru digital este pe optiunea Zenify este Relaxat in activitate.

Acesta este koanul nostru. Un koan este ceva care trebuie sa-ti uneori intrerupa gandirea discursiva, formala pentru a iti da acces corelatia infinita, la starea in care simti ca totul se poate, ca obstacolele sunt doar provocari. Un koan este paradoxal, greu de exprimat in engleza cum spunea Deming despre caliate. E greu de explicat cum poti fi relaxat in activitate pentru ca relaxare si activitatea par a fi contrarii ireconciliabile dar in Arhitectura spatiului de lucru supus metodolgiei Zenify sunt contrarii care coincid, coincidentia opositorum,

Din descriere fiecarui proces, din rapoartele obtinute la un click, din alerturi, din informatiile cheie venite just in time decizia ta emerge natural si am spune cu bucurie. Rapoartele te ajuta sa decizi, procesle te ajuta sa le imbunatatesti, schimbarile te ajuta sa le propagi, piata te ajuta sa vinzi, mediul de lucru digital iti sugereaza natural urmatorul pas. Resursele tuturor sunt la indemana fiecarui angajat dar cand ai nevoie, unde ai nevoie, daca ai nevoie.

Mediu tau de lucru digital este astfel setat in dinamica sa incat next logical step pluteste mereu aer, un insight, un aha pluteste pe deasupra proceselor, este mereu in cloud.

O parte a proceselor este pusa pe pilot automat, ele se desfasoara automat si te sustin fara prea mare efort din partea ta dar cu eficienta. Ai instrumentele, ai starea necesara si acum automatizarea unei parti a proceselor iti elibereaza si timpul pentru o alta parte a ta care te mentime mereu in starea de atentie creativa, de inovatie, de effort evolutiv in imbunatirea permaneta a proceselor de afaceri.

Smart Workplace evolueaza spre Responsive Workplace. Angajatul se muta din centrul atentiei in centrul actiunii pentru ca el decide sau co-decide in acord cu pozitia si obiectivele sale care sunt fluxurile de date care vin spre el, care sunt alerturile, bibliotecile de date si de documente de care are nevoie, procesele sinergice si colaborarile, echipele si dinamica lor. Uriasa cantitate de date a Intranetului este filtrata dupa criteriile si nevoile activitatii mele, eu pun filtrele, ierhizez informatia, selectez procesele intr-un proces de decizie si co-decizie, creatie si co-creatie. Arhitectura spatiului de lucru devine responsive iar angajatul devine unul din desingerii mereu activi ai locului sau de munca, ai misiunii si viziunii organizatiei sale spre o lume mereu mai buna.

Sorinel Balan

Oferim sisteme de intranet operational care ajuta companiile sa devina mai flexibile si mai eficiente

Contact

  str. Alexandru Vlahuta, nr 6, sect 3, 031023, Bucuresti

 (+4) 021.317.51.00

office @ zen-it.ro

Cod unic de inregistrare RO15872962

Numar de inregistrare la Registrul Comertului J40/14780/2003